Chemische Peeling Mediderma

Je hebt geen zin om lang in de behandelstoel te liggen, maar je wil wel resultaat. Dan zijn de peelings van Mediderma iets voor jou.
Het assortiment Mediderma chemische peels is ontwikkeld door een team vooraanstaande wetenschappers onder leiding van Dr. Serrano uit Valencia en behoort tot het topsegment. De behandelingen zijn revolutionair en bieden een effectieve oplossing voor een breed scala aan huidindicaties zonder een langdurig herstelproces. Soms biedt een eenmalige gezichtsbehandeling niet voldoende stimulans om het beoogde resultaat te kunnen behalen en is het nodig een stapje verder te gaan.

Wat je tijdens de behandeling kan ervaren is afhankelijk van de sterkte van de werkstoffen in de peeling. Dit kan oplopen tot een warme sensatie met lichte prikkeling. Om dit te compenseren wordt de behandeling meestal gecombineerd met de Dermalux Led therapie. De Mediderma peelings zijn peelings die de diepere huidlagen bereiken. Peelings worden beschouwd als een versnelde vorm van exfoliatie, verkregen door stimulatie van de huid. De diepte van de actie van de peeling maakt het mogelijk om de huid te revitaliseren en op te frissen. Een professionele peeling is de aangewezen manier om de huid gladder, gezonder, steviger te maken en eventueel aanwezige pigmentvlekken te verzachten. 

De meest voorkomende indicaties in ons instituut om te starten met deze huidverbetering zijn acne
rimpels, huidveroudering
rokershuid
verwijde poriën
pigmentvlekken
zonbeschadiging
couperose (acne)
rosacea
striemen
littekens… 

Wegens hun zachte karakter kan een zure of chemische peeling van Mediderma bij iedereen worden toegepast. 

Mediderma was van bij de start pionier in het lanceren van producten met AHA’s en BHA’s. Deze producten, waarvan de formules ondertussen verrijkt werden met nieuwe actieve ingrediënten, zijn wereldwijd nog steeds bestsellers. Mediderma ontwikkelde een uitgebreid assortiment producten voor specifieke aandoeningen zoals psoriasis, seborrheic dermatitis en atopic eczema en cosmetische producten voor anti-ageing van gelaat en lichaam, rimpelvulling en huidversteviging. 

Wat Mediderma vandaag nog steeds uniek maakt op de wereldmarkt is de mogelijkheid om anti-ageing ingrediënten en zelfs chemische peels door middel van nanotechnologie in de huid te brengen – zonder down time – mèt de beste, zichtbare resultaten. De lagere concentraties aan actieve werkstoffen in nanotechnolgie – in verhouding met wat gangbaar in de markt is – laten toe om zonder irritatie betere resultaten te bereiken! 

Meer dan 6 000 dermatologen en esthetische artsen wereldwijd werken met Mediderma. Jaarlijks worden meer dan 60 000 patiënten met hun producten behandeld. 

Voor een optimaal resultaat is het aanbevolen de peelings in kuurvorm te volgen in combinatie met de aangepaste producten. Aangezien het hier om huidverbetering gaat, is het aan te raden dit protocol te volgen. 

  • Gebruik van Sint-Janskruid of Roacutane
  • Zwangerschap
  • Immuunziekte
  • Keloid Herpes
  • Laser, Botox, Fillers = 2 weken wachten!
  • Chemische Peels, Enzymatische Peels,… = 28 dagen wachten!

Blijf uit de zon en bescherm je huid!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: je huid moet nu meer dan ooit beschermd worden tegen de zon. Je gezicht is super gevoelig na de peeling, er zijn letterlijk huidlagen verwijderd! En de nieuwe huid die na een peeling tevoorschijn komt, is bijzonder kwetsbaar voor zonnestralen. Gebruik een SPF 50 om je huid te beschermen tegen gevaarlijke UV-stralen. Gebruik hem minimaal 2 weken na de peeling (hoewel het hoe dan ook een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine zou moeten zijn!)

Gebruik zeepvrije reinigingsmiddelen

Zeep zorgt ervoor dat de huid strak en droog aanvoelt door de huid van zijn natuurlijke oliën te ontdoen – en de huid is al genoeg gestript na een peeling. Je huid schoonmaken met een zeepvrije reinigingsmelk is veilig voor de gevoelige huid na een peeling en droogt je huid niet uit.

Hydrateer maximaal. Gebruik vochtinbrengende producten om de droge huid gehydrateerd te houden en het vochtniveau te herstellen. De vochtinbrengende producten moet vrij zijn van agressieve chemicaliën en irriterende stoffen (zoals zuren en anti-acnémiddelen).Goede hydratatie verlengt het peelingproces , omdat een gehydrateerde huid niet zo snel afschilfert.

Werk je niet in het zweet

Dit betekent geen spa-dagen met sauna, geen zonnebaden en geen extreme inspanning of sporten. Zweet kan de huid irriteren, hou de huid koel totdat je huid tekenen van herstel vertoont

Zet scrubs en eifolianten even opzij.

Wanneer je huid droog en schilferig begint te worden, zou je misschien de dichtstbijzijnde scrub willen pakken en alles eraf wrijven. Maar je huid heeft net een flinke afschilfering in gang gezet, ze heeft nu niet nog meer nodig. Gun je huid even een pauze en wacht minstens 3 dagen na een chemische peeling voordat je gaat scrubben of exfoliëren. Luister naar de instructies van je huidtherapeut.

Geen retinol

Retinol is een geweldig ingrediënt voor het stimuleren van nieuwe celgroei en celvernieuwing, maar je huid werkt hier al genoeg aan nadat ze een chemische peeling heeft gehad. Zorg ervoor dat je huid dus niet overbelast raakt. We adviseren ook vijf dagen tot een week voor de peeling te stoppen met het gebruik van retinol.

Geef je huid wat tijd

Bij een goede nazorg van de chemische peeling draait alles om het herstel. Geef je huid de tijd om zichzelf te herstellen voordat je een andere huidbehandeling ondergaat. Wacht minimaal 2 weken, maar volg zoals altijd het advies van je huidtherapeut.