Microneedling Nanopore

De Nanopore kan voor heel veel verschillende behandelindicaties worden ingezet:
Rimpels
Hyperpigmentatie 
Fotoveroudering
Verslapping Verwijde poriën
Cellulite
Striemen
Littekens
Acne
Wallen & donkere kringen
Hypopigmentatie
Couperose
Liften oogleden 

Nanopore Microneedling Dr Serrano Ook wel Collageen Inductie Therapie genoemd (CIT) Huidafwijkingen of huidstructuren zoals; acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, cellulitis en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie. Fijne naaldjes penetreren de epidermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Het definitieve effect van de behandeling krijg je na +/- 3 maanden. De huid heeft immers die tijd nodig om het collageen, reticuline en elastine aan te maken.

Er worden fijne, steriele titanium micronaaldjes gebruikt, die tot 1500 microkanaaltjes per sec./m2 in de huid maken. Op die manier brengen we cocktails met professionele serums onmiddellijk dieper in de huid voor de behandeling van rimpels, (acne)littekens, grove poriën en verslapping. Ook grote verbetering bij wallen en donkere kringen. Wat is het verschil met andere rollers/needling apparaten? Nanopore werkt op een gecontroleerde manier op het vlak van veiligheid, diepte, hygiëne en effectiviteit. Er is geen ongemak of downtime en…. HET GAAT SNEL! Op die manier is het handig om regelmatig te werken aan jouw persoonlijke huidverbetering

 

Nanopore Microneedling: verhoogt de transdermale penetratie. Dit betekent dat microperforatie van de hoornlaag de permeabiliteit en penetratie van actieve ingrediënten verhoogt. Hoogwaardige serums en cocktails kunnen hierdoor tot 200 maal dieper penetreren. Nanopore microneedling is een procedure die de huid aanzet om zichzelf te herstellen door celdeling en de aanmaak van collageen en elastinevezels te verbeteren. Herstelt de dermale matrix: Nanopore Microneedling verhoogt de productie van collageen door natuurlijke herstelmechanismen.

Verbetert de intercellulaire communicatie: dit heeft een invloed op de barrièrefunctie, pigmentatie, elasticiteit van collageenvezels en elastine in de huid. Door bovenstaande fysische en mechanische stimulatie van de huid worden waardevolle serums met o.a. groeifactoren getransporteerd naar de dermis en epidermis.

 

Hoe voelt een behandeling?
De Nanopore Microneedling kan zo goed als pijnloos worden uitgevoerd. Dit komt door de hoge snelheid waarmee de pen met de naaldjes op en neer gaat. Deze techniek kan dus veilig en veelvuldig worden toegepast. Onmiddellijk na de behandeling zie je een lichte roodheid van het gelaat. Daarom combineren wij Nanopore Microneedling altijd met LED-lichttherapie.

Omdat iedere huid uniek is, hangt het aantal behandelingen af van het soort huidprobleem dat je wil aanpakken. De beste resultaten worden evenwel verkregen na een kuur van 4-6 behandelingen. Het is aangewezen om daarna deze unieke microneedling regelmatig te herhalen. 

Om je huid optimaal voor te bereiden op de MicroNeedling behandeling zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. 

Zo haal je maximaal resultaat uit je behandelingen en worden huidreacties geminimaliseerd.

6 maanden voorafgaand aan de MicroNeedling:
Geen gebruik van acne medicatie.

14 dagen voorafgaand aan de MicroNeedling:
Geen botox of injectables, geen cosmetische, medische of huidverdunnende behandelingen zoals laser, IPL, microdermabrasie…

1 week voorafgaand aan de behandeling:
Geen scrubs, peelings of gebruik van vitamine A (Retinol) bevattende producten.

72 uur voorafgaand aan de behandeling:
Geen directe blootstelling aan zonlicht.
Niet harsen.

24 uur voorafgaand aan de behandeling:
Je gezicht niet (nat) scheren. 

 Geen behandeling mogelijk:
Zwangerschap, borstvoeding, actieve koortsblaasje(s) of andere besmettelijke huidaandoeningen, actieve huidaandoeningen (eczeem, rosacea etc.). 

Wanneer je kiest voor MicroNeedling, is het belangrijk dat je de nazorginstructies zo goed mogelijk opvolgt. 
Zo bereik je optimaal resultaat en minimaliseer je de kans op huidreacties. 

 Direct na de behandeling:
De eerste 24 uur na de behandeling raak je je gezicht niet aan !

Je brengt niets aan op je gezicht, vermijd zonlicht op je gezicht tot 2 weken na de behandeling, breng geen koude kompressen of icepack’s aan op je gezicht, vermijd ibuprofen of andere ontstekingsremmers, vermijd lichamelijke inspanning of enige activiteit die kan leiden tot zweten en verhoogde bloedcirculatie naar je gezicht, vermijd warmtebronnen (zoals blootstelling aan de zon, sauna’s of stoombaden), waxen en het gebruik van scrubs of peelings wordt afgeraden tot 1 week na de behandeling of totdat de huid geen tekenen van gevoeligheid meer vertoont op de behandelde gebieden.

Er mag geen chloor op de behandelde huid komen in de eerste week.

In de week na de behandeling: Vermijd hoge actieve werkstoffen op je gezicht (inclusief hydroxyzuren, vitamine A,   Retinol, etc.), gebruik geen make-up.

Na 12 uur: het is belangrijk om overdag, iedere 2 uur, SPF50 aan te brengen om je huid te beschermen, reinig je gezicht NIET en breng geen make-up aan.

Na 24 uur: reinig je huid mild en breng je huidverzorging + SPF50 aan.

Na 48 uur: je mag terug make-up dragen.

Na 72 uur: start weer met je ‘normale’ huidroutine;de eerste 14 dagen is het noodzakelijk om je SPF50 regelmatig aan te brengen. 

Laat geen permanente make-up aanbrengen in de eerste 14 dagen.

Het niet verzorgen van uw huid na de behandeling brengt de huid in een down fase!

Volg de instructies zorgvuldig op. 

Neem bij twijfel contact op!

Een professionele behandeling vergt altijd een kwalitatief verzorgingsritueel voor thuis! De eerste uren na de behandeling, zolang de poriën open zijn, worden geen producten aangebracht. Daarna gebruik je de door ons aanbevolen thuisproducten die, met aangepaste ingrediënten voor jouw huidprobleem, zorgen voor optimale resultaten. Breng ook steeds een zonnefilter aan! Kuur behandelingen: 4-6 keer om de 2 à 4 weken + onderhoudsproducten voor thuis. 

  • Historiek van huidkanker in het te behandelen gebied
  • Recente chirurgische ingreep in het te behandelen gebied
  • Infectie van de huid
  • Actieve acne, actieve bacteriële infectie of schimmelinfectie
  • Herpes of dermatitis
  • Historiek van keloid
  • Diabetis
  • Gebruik roacutane